fbpx
top
Αγίων Αναργύρων και Φιλικής Εταιρείας – Θέση Λουζιτάνια, Ασπρόπυργος, 19300

Χαλαζιακά Προϊόντα

Ο ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Το Πυρίτιο είναι ένα πολύ κοινό και διαδεδομένο ορυκτό στη Γη και απαντάται σε ποικιλία μορφών. Το 87% του φλοιού της γης αποτελείται από ορυκτά & πετρώματα που περιέχουν Πυρίτιο.  Από το σύνολο των πυριτικών ορυκτών, ο χαλαζίας (quartz) ξεχωρίζει διότι αποτελείται αποκλειστικά από πυρίτιο & οξυγόνο (SiO2) και έχει κρυσταλλική δομή.

Η Χαλαζιακή άμμος προέρχεται από πυριτιούχα ορυκτά τα οποία χαρακτηρίζονται από :

 • Υψηλή περιεκτικότητα σε SiO2 > 90%
 • Κρυσταλλική δομή

Ο Χαλαζίας είναι από τα σκληρότερα ορυκτά του πλανήτη, με βαθμό σκληρότητας  7 Mohs, μόλις 2 βαθμούς χαμηλότερα από το διαμάντι (9 Mohs) και 1 βαθμό από το κορούνδιο (8 Mohs).

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΑΛΑΖΙΑ

Βάσει χημικής σύστασης & μορφής, ο Χαλαζίας διακρίνεται σε :

 • QUARTZ– Ορυκτός Χαλαζίας – προϊόν εξόρυξης με υψηλή χημική καθαρότητα, διαφανή – λευκή απόχρωση
 • SILICA– Χαλαζιακά /Πυριτικά προϊόντα, τα οποία προέρχονται από φυσικές αποθέσεις (υπέργειες, υπόγειες, κάτω από το νερό). Χαρακτηρίζονται από πιο σκούρες αποχρώσεις καθώς περιλαμβάνουν προσμίξεις και άλλων στοιχείων (π.χ. FeO2).

 

ΤΑ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΑΛΑΖΙΑΚΩΝ

Τα Χαλαζιακά διαθέτουν δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ασυναγώνιστα στην εμπορική διάθεση – χρήση τους :

 1. ΑΦΘΟΝΙΑ → ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ εύρεσης και εξόρυξης
 2. ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ → ΥΨΗΛΗ ΑΝΤΟΧΗ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε θραύση, τριβή, χημική διάβρωση

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΑΖΙΑΚΩΝ – ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ

Για δεκαετίες τα Χαλαζιακά είναι εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα για βιομηχανικές χρήσεις και εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων αντοχής (φίλτρα νερού, βιομηχανικά δάπεδα υψηλής αντοχής, πυρίμαχες επιφάνειες κ.α.), που απαιτούν :

 • εξαιρετική σκληρότητα
 • αντοχή στη διάβρωση
 • χημική αδράνεια
 • χαμηλή απορροφητικότητα
 • χαμηλό κόστος

Χιλιάδες αντικείμενα, υλικά και συσκευές, περιέχουν το Χαλαζία-Χαλαζιακά, ως βασικό τους συστατικό, όπως :

 • Γυαλί
 • Eίδη υγιεινής (εφυάλωση)
 • Σιλικόνες & δομικά υλικά
 • Καλώδια
 • Ημιαγωγοί (semiconductor chips)
 • Οπτικές ίνες
 • Φωτοβολταϊκά συστήματα
 • Υπολογιστές

Η οικονομική σημασία του Πυριτίου – Χαλαζία, αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε βασισμένη σε δύο κρίσιμους παράγοντες : α. στην ανάγκη-απαίτηση εύρεσης (τεχνητά ή φυσικά) ενός φθηνού υλικού με αυξημένες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της τεράστιας τεχνολογικής εξέλιξης στην παραγωγή, προϊόντα και β. την αφθονία του υλικού Χαλαζίας στη φύση.

Η παγκόσμια Αγορά των χαλαζιακών προϊόντων, έχει συνεχώς ανοδικές τάσεις με ετήσιο ρυθμό αύξησης ~ 8-10%

ΤΑ ΧΑΛΑΖΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

Τα Χαλαζιακά αποτελούν την κυριότερη κατηγορία προϊόντων (Flag Product Category) της Εταιρίας μας, συνυφασμένη με την επιχειρηματική ιστορία μας, ενσωματωμένη στην Στρατηγική, τον Eπιχειρησιακό μας σχεδιασμό, σήμερα έως και μακροπρόθεσμα.

Η Εταιρία μας, σε συνεργασία με τους πλέον καταξιωμένους οίκους διεθνώς, διαθέτει μοναδική ποικιλία χαλαζιακών προϊόντων, σε όλους τους τύπους, απολύτως κατάλληλα για κάθε εφαρμογή.  

Κοινό στοιχείο όλων των προϊόντων μας, είναι ο υψηλός βαθμός χημικής καθαρότητας ( SiO2 96,5% – 99,8% ) και η εξαιρετική σκληρότητα ( 7 Mohs ).

Χαλ.άμμοςφίλτρ-2

Χαλαζιακή άμμος & χαλίκι για φίλτρανση νερού

Εισάγεται από τον οίκο Filcom b.v. της Ολλανδίας που  δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία διαβαθμισμένης Χαλαζιακής άμμου από το 1930.  Η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, εναρμονίζεται με το πρότυπο ISO 9001:2008 ενώ η δυναμικότητα των δυο εργοστασίων σε Papendrecht και Wessem ξεπερνά τους 150.000 ΤΝ ετησίως.

Χαλ.άμμος-δόμηση-4

Χαλαζιακή άμμος & χαλίκι για δομικές εφαρμογές και κονιάματα

Εισάγονται από τον οίκο Rawasy της Αιγύπτου.  Χαρακτηρίζονται από υψηλή χημική καθαρότητα SiO2 98,0 – 99,8 % και διατίθενται ξηρά και διαβαθμισμένα σε τυποποιημένες κοκκομετρίες. 

Έχουν σήμανση CE και πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου ΕΝ 13139, για τα αδρανή δομικών κονιαμάτων.

Κατασκευή και αρχιτεκτονικές εφαρμογές

Χαλαζιακή άμμος & χαλίκι για αρχιτεκτονικές εφαρμογές

Η έγχρωμη χαλαζιακή άμμος GRANUCOL εισάγεται από τον οίκο Dorfner GmbH της Γερμανίας. Ο οίκος Dorfner GmbH δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία χαλαζιακής άμμου από το 1895 και διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία, ενώ η υπερσύγχρονη μονάδα βαφής εγγυάται εξαιρετική ποιότητα και σταθερότητα απόχρωσης, σε κάθε παρτίδα.

ΠΥΡΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ

Πυριτική σκόνη

Η πυριτική παιπάλη (silica flour) παράγεται από κονιοποίηση επιλεγμένης χαλαζιακής άμμου υψηλής καθαρότητας. Στη συνέχεια με χρήση αεροδιαχωριστών διαβαθμίζεται σε κοκκομετρίες. Χάρη στις εξαιρετικές της ιδιότητες όπως χημική αδράνεια, χαμηλή απορροφητικότητα, λευκό χρώμα, απόλυτη διαβάθμιση και εξαιρετική σκληρότητα αποτελεί το ιδανικό filler στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων (σιλικόνες, χρώματα, ειδικά κονιάματα καθώς και σε ειδικές εφαρμογές υψηλών προδιαγραφών (ρητινούχα δάπεδα, ρητινικά ενέματα κ.α.).  

ΧΡΙΣΤΟΒΑΛΙΤΗΣ Μ72

Χριστοβαλίτης

Επιλεγμένη χαλαζιακή άμμος υψηλής καθαρότητας υφίσταται θερμική επεξεργασία στους 1450°C και στη συνέχεια ψύχεται απότομα.  Με την παραπάνω διαδικασία παράγεται ο Χριστοβαλίτης.  Η σταθερή κοκκομετρία, το εξαιρετικά λευκό χρώμα και η χημική καθαρότητά του, καθιστούν το Χριστοβαλίτη ιδανικό filler για την παραγωγή διαφόρων εξειδικευμένων προϊόντων (χρώματα διαγράμμισης οδών, κεραμικά είδη, διακοσμητικές επιφάνειες κ.α.).

Πιστοποιημένοι Προμηθευτές ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ


FILCOM. Ο Οίκος Filcom b.v. της Ολλανδίας, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία διαβαθμισμένης Χαλαζιακής άμμου από το 1930.  Η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, εναρμονίζεται με το πρότυπο ISO 9001:2008 ενώ η δυναμικότητα των δυο εργοστασίων του σε Papendrecht και Wessem, ξεπερνά τους 150.000 ΤΝ ετησίως.

Η επεξεργασία της Χαλαζιακής άμμου, περιλαμβάνει πλύσιμο, ξήρανση με χρήση φυσικού αερίου και ειδική κοκκομετρική διαβάθμιση βάσει τoυ προτύπου EN 12904

 

 

RAWASY. O οίκος Rawasy ιδρύθηκε το 2006 στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με τη ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ.  Με έδρα το Κάϊρο, επεξεργάζεται και εμπορεύεται χαλαζιακά προϊόντα που χαρακτηρίζονται από υψηλή χημική καθαρότητα SiO2 98,0 – 99,8 % και διατίθενται σε ξηρή και διαβαθμισμένη μορφή σε τυποποιημένες κοκκομετρίες.

Έχουν σήμανση CE και πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου ΕΝ 13139, για τα αδρανή δομικών κονιαμάτων.

Χάρη στην εμπιστοσύνη, τη διαρκή ανάπτυξη και σταθερά υψηλή ποιότητα των προϊόντων, αποτελεί στρατηγικής σημασίας συνεργάτη της ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ.

Η Χαλαζιακή άμμος Rawasy αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης σε χαμηλό κόστος για κατασκευαστικές εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις, αμμοβολές κλπ.

cert

 

 

DORFNER Ο οίκος Dorfner GmbH Γερμανίας, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία Xαλαζιακής άμμου από το 1895.  Ένα από τα κύρια προϊόντα του είναι η έγχρωμη Χαλαζιακή άμμος GRANUCOL. Ο Οίκος διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία, ενώ η υπερσύγχρονη μονάδα βαφής του εγγυάται εξαιρετική ποιότητα και σταθερότητα απόχρωσης, σε κάθε παρτίδα.

 

 

SIBELCO  Ο οίκος SIBELCO ιδρύθηκε το 1872 στο Βέλγιο, με σκοπό την προμήθεια των βιομηχανιών παραγωγής γυαλιού με χαλαζιακή άμμο.  Σήμερα η Sibelco είναι μια πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες, με 200 εργοστάσια παραγωγής.

Διαθέτει μεγάλη γκάμα βιομηχανικών ορυκτών, με υψηλή ειδίκευση στα χαλαζιακά προϊόντα (άμμους, παιπάλες, χριστοβαλίτες), προσφέροντας μεγάλη ποικιλία για όλες τις χρήσεις και εφαρμογές.

 

 

5 Ισχυροί Λόγοι για να επιλέξετε τα Χαλαζιακά ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ


 • Συνεργασία – εμπορία και διάθεση προϊόντων Χαλαζιακών, απο τους πιο καταξιωμένους Οίκους παραγωγής & επεξεργασίας, παγκόσμια.
 • Πληρέστερη ποικιλία Χαλαζιακών στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα (μορφές, κοκκομετρίες, αποχρώσεις).
 • Όλα τα προϊόντα Χαλαζιακής άμμου, είναι πιστοποιημένα σε διάφορα επίπεδα από τους Οίκους εισαγωγής, αλλά και από την ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ κατά EN ISO 9001. 
 • Υψηλή ευελιξία και εξυπηρέτηση στην διαθεσιμότητα – παραδόσεις των Χαλαζιακών στις εγκαταστάσεις σας.
 • Εκατοντάδες Πελάτες με μακρόχρονη συνεργασία που πιστοποιούν την αξιοπιστία της Εταιρίας και την υψηλή ποιότητα των Χαλαζιακών ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ.

cert

Η ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΧΡΗΣΗ ΧΑΛΑΖΙΑΚΩΝ

 1. Η Περιεκτικότητα σε SiO2 να είναι > 92%
 2. Κάθε χρήση ή εφαρμογή, απαιτεί συγκεκριμένη κοκκομετρική διαβάθμιση, η οποία εκτός από τα ονομαστικά όρια, εξαρτάται από τη διαβάθμιση (καμπύλη κοκκομετρίας)
 3. Τα χαλαζιακά προϊόντα να διαθέτουν κατάλληλη πιστοποίηση αναλόγως της χρήσης / εφαρμογής, για την οποία προορίζονται
 4. Η εισπνοή σκόνης χαλαζιακών προϊόντων, προκαλεί πυριτίαση (silicosis) που αποτελεί μόνιμη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό
 5. Σε περιπτώσεις παραλαβής χύδην προϊόντων ή συσκευασμένων σε bigbags, να ελέγχεται η ακρίβεια της ποσότητας κατά την παραλαβή